miércoles, 18 de noviembre de 2009

Barcelona i el supercomputador MareIncognito.

Aquest any ja he realitzat la visita al MareNostrum, supercomputador que es troba a la upc. A la visita ja ens van informar que poc a poc anaven caien en el ranking del top500 de computadors pero, que donat que el contracte amb IBM marcava el tenir cada x anys, no recordo si 5 un supercomputador entre els 10 primers o algo així van dir, farien la renovació. Ara ja li han donat nom, MareIncognito. Ja van parlar que feiem proves amb processadors cells, de vuit nuclis, potser no estava molt atent en aquell moment, i que eren els de la play stationIII. Que el nou supercomputador que posarien, donat a la major, molt més gran capacitat de càlcul del processadors nous tampoc hauria de ser tan gran i que es faria en un edifi anexe. Bé, de tot això queda una mica incomplet i poc precís pero veig que la web de La Vanguardia ja es fa resó que dintre de 3 anys estarà tot fet i potser fins i tot pagat.
Jo entenc que es gastin aquest diners en benefici de projectes científics ja siguin públics o privats, pero m'agradaria saber numeros, es a dir, si crea benefici o deficit. No és en pro de veure en quan de temps s'amortitza, perque penso que el saber i el desenvolupament no ha de ser la base principal, pero entenc que a IBM, al menys en el MareNostrum va sortir beneficiada en posar en Europa un supercomputador. Desconec si per aquesta raó IBM realitza una oferta millor donat que hi ha un interés o com tot a més de donar-lis i obrir-lis les porta d'Europa ens cobrem a un preu desorbitat.

la noticia, que potser me excedit en comentaris surt a La Vanguardia.

Escolteu, que torno a dir que hi veig un benefici a tota la comunitat científica. Que dels pedaços que van canviant al MareNostrum han sortit altres centres de computació a Espanya, que suposso que també reverteix en nous contractes amb IBM, pero, això ja no ho puc confirmar.

Al final de la noticia de La Vanguardia indica que l'estudi del moviment del cor està participant el centre de visió de l'autonoma. Me n'alegro per que crec que seria molt important que els mitjans de comunicació es fessin resó més sovint de les institucions que participen i que estudien per donar prestigi el coneixement al desenvolupament que realitzen. Em pro d'una millora del sistema, difonem aquestes notícies i no tanta prensa rosa, que tenim als alumnes una mica en la cultura de no s'ha de fer esforç, si a la tele triunfa gairebé qualsevol, o al menys els hi donen eco i diners.

Paro , paro que no paro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario